Zimnicean Cu Atitudine: Aleargă Pentru Supereroii Din 10 Secții Oncopediatrice

Zimnicean Cu Atitudine: Aleargă Pentru Supereroii Din 10 Secții Oncopediatrice

tanar din zimnicea participa la maratoane pentru a ajuta copii bolnavi de cancer

Ultimul Update: Aprilie 2018

Salutare Zimniceni și cititori frumoși ai blogului Salut-Zimnicea.ro

Astăzi vreau să vă prezint un prieten al meu…Marius Pancu.

Un om pe care nu l-am mai văzut de mai bine de 15 ani dar care memoriile pe care le am cu el și despre el sunt foarte vii și parcă totul s-ar fi întâmplat ieri.

Unul din lucrurile pe care le am foarte bine păstrate atât în memorie cât și în inimă este că  Marius mereu a fost un tip cu o inimă de aur … mereu m-a ajutat cu temele la școala și când nu prea învățam pentru teză 🙂

Dar lăsând gluma la o parte, Marius chiar așa mi-a rămas mie în memorie și în inimă … ca un tip super de treabă, un tip sincer și umil, dacă te poate ajuta … te ajută, dacă se poate implica în ceva … se implică … 

Și dacă tot am menționat faptul că îi place să se implice … vreau să vă spun că am fost super fericit când am văzut pentru prima dată câteva poze ale lui Marius pe profilul lui de Facebook participând la o competiție sportivă. Nu știam prea multe atunci, deoarece doar îl regăsisem pe Marius pe Facebook după atâția ani și nu știam mai nimic unul despre altul.

Dar am fost super curios să aflu mai multe!

Și l-am rugat pe Marius să îmi spună mai multe despre ceea ce face, de ce și așa mai departe … un fel de interogatoriu săracul băiat … dar sunt sigur că toți ne vom beneficia de istoria lui Marius și activitățile pe care le desfășoară!

Eu sunt super mândru de atitudinea lui și de faptul că pot spune că l-am cunoscut personal!

Hai să intrăm un pic în detalii și să aflăm mai multe atât despre prietenul meu cât și despre proiectele lui și cum el m-a impresionat pe mine prin atitudinea lui, dar mai ales … cum el reușește să facă copiii să se simtă iubiți, neuitați și nemarginalizați de societate.

Cine Este Marius Pancu?

Aș vrea să continui să scriu eu despre el, dar am zis că ar fi interesant să avem și câteva cuvinte de la propriul Marius 🙂 …

Gala Aniversara Temerarii, salut-zimnicea.ro

Salut,

Numele meu este Marius Pancu, am 33 de ani și sunt din Zimnicea, cel mai sudic oraș al țării, de unde am plecat la vârsta de 14 ani, când am fost admis la liceul de telecomunicații din Giurgiu.

După absolvirea liceului am continuat studiile la Facultatea de Geologie și Geofizică din cadrul Universității București, specializarea Geofizică.

M-am stabilit în București din 2003, de când am început facultatea. Dupa abolvirea facultății am lucrat în domeniul geofizicii până în anul 2016, când, din diverse motive , am decis că este timpul să fac o schimbare și de atunci sunt consultant tehnic la un dezvoltator imobiliar de vile.

Ce îți place să faci în timpul liber? 

Mă consider o persoană activă și în timpul liber îmi place să fac sport:

 • să merg pe munte
 • să alerg
 • să merg pe bicicletă
 • să înnot
 • să joc tenis de câmp
 • să joc fotbal

Am trecut la sfârșit fotbalul, cu toate că într-o vreme era primul sport care îmi venea în minte dacă mă întreba cineva ce sport practic. Din cauza unor accidentări la piciorul stâng– am reușit să îmi rup a doua oară ligamentul încrucișat anterior la genunchi, după ce am avut o intervenție chirurgicală de reconstructțe a ligamentului, astfel că a trebuit să fac o altă operație pentru o doua reconstrucție a ligamentului încrucișat anterior.

Am lăsat fotbalul deoparte și m-am apucat de alte sporturi care nu implică răsuciri bruște ale piciorului, cel mai mult axându-mă pe alergat

Țin minte că Marius era foarte bun portar … dacă nu era în echipa mea, nici nu mă gândeam să joc fotbal pentru că șansele mele de a câștiga meciul erau reduse dacă nu eram în echipă cu cel mai bun portar 🙂

Mereu a fost bun sportiv și faptul că el participă la competiții nu m-a surprins deloc.

Deoarece, așa cum am zis, mereu l-am văzut ca un super atlet.

Cum ți-a venit idea sau ce te-a motivat să intri în acțiune și să participi la competiții?

Pasiunea cu adevărat pentru alergat am descoperit-o prin 2015, când un prieten mi-a propus să colaborez cu el într-un proiect, în care trebuia să ne ocupam din partea unui sponsor de partea logistică la mai multe evenimente sportive, cum ar fi:

 • Maratoane
 • Triatloane
 • Concursuri de mountain bike

Fiind prezent la astfel de evenimente și văzând bucuria oamenilor atunci când iau startul și când termina o cursă, mi-am propus să particip și eu la unele din curse în cadrul diferitelor competiții.

Prima participare a lui Marius la o competitie a fost cursă de 10km la Maratonul Nisipului din martie 2016, aceasta fiind distanța maximă pe care el o alergase până atunci, mărind ulterior distanța la 14km, pe care a parcurs-o la EcoMarathon 2016.

După EcoMarathon, a continuat să alerge la mai multe curse de 10km și pe la sfârșitul anului 2016 și-a propus ca în 2017 să termine un semimaraton (21km).

Anul ce a urmat chiar am depășit obiectivul, alergând pe traseul Buta 23km la Retezat Sky Race, unul din cele mai frumoase competeții de alergare montană din România. La sfârșitul acelei curse am realizat că am făcut ceva la care cu doi ani în urmă nici nu îndrăzneam să mă gândesc, dar cu antrenament și perseverență am reușit să depășesc niște limite peste care nu credeam că sunt în stare să trec, astfel înfiripându-se ideea că în 2018 să duc la bun sfârșit un maraton (42km).

Retezat Sky Race 1 Marius Pancu la salut-zimnicea.ro

Ceea ce m-a impresionat și m-a făcut pe mine să îl apreciez încă și mai mult pe Marius este faptul că el participă la aceste concursuri de alergat pentru a susține copiii bolnavi de cancer din 10 secţii oncopediatrice din România și Republica Moldova. 

Mi se pare un gest super demn de aplaudat și de făcut public și de dat mai departe ca exemplu … poate alții îl vor urma.

Voi ați încercat să faceți ceva pentru altcineva fără să vă așteptați la nimic?

Nu?

Încearcă și îți promit că nu vei vrea să te oprești. Este un sentiment nemaipomenit și nu se poate descrie în cuvinte!

Dar cineva înțelept a zis cândva:” Mai fericit ești când dăruiești … decât când primești” Faptele Apostolilor 20:35

Hai să îl lăsăm pe Marius să ne spună câte ceva despre asociația pe care o susține, și anume Asociația Little People și de fapt cum a început aceasta colaborare!

Spune-ne cum ai început acest parteneriat frumos cu Asociația Little People?

Zilele Bandanei asociatia little people salut-zimnicea.ro

Desigur …

Prin septembrie 2017 m-a contactat o prietenă voluntar în Asociația Little People – ONG care se ocupă cu îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer din 10 secții de oncopediatrice din România și Republica Moldova, și m-a întrebat dacă vreau să particip la una din cursele de la Maratonul Internațional București din octombrie pentru cauza susținută de ei și am acceptat cu mare drag.

Marius spune că pentru participarea la acest eveniment, singura problemă a fost să aleagă cursa la care va participa, deoarece evenimentul urma să aiba loc a doua zi după ce el ar fi trebuit să se intoarcă din concediu (avea aterizarea la orele 22:00).

După această dilema, a ales să participe la cursa de 10km, gândindu-se că după o săptămână de concediu nu va fi capabil să alerge la semimaraton.

Pe lângă participarea la acel eveniment, Marius le-am propus să promoveze activitățile Asociației Little People și la celelalte compeții la care va mai participa până la sfârșitul anului 2017 :

Alba Iulia City Race cursa salut-zimnicea.ro

Ei au fost de acord şi, pe langa mesajul transmis mai departe prin tricoul purtat cu mesajul F#CK Cancer, la competiția Băneasa Winter Trail Race organizată la începutul lunii decembrie și la care a participat la cursa de 10km, a creat o pagina de fundraising pentru Gala Temerarii, gala aniversară 10 ani și care celebrează reușitele tinerilor supraviețuitori de cancer.

Am avut onoarea să particip la acea gală și m-am simțit extraordinar. Am văzut în cadrul acelei gale numai tineri fericiți, care au uitat de probleme, surprize plăcute pentru toată lumea, am simțit multe emoții și toate acestea numai datorită voluntarilor și angajaților din Asociația Little People. ( Fotografie mai sus)

După participarea la Gala Temerarilor Marius și-a propus ca în 2018 să se folosescă de pasiunea lui pentru alergat și fiecare km parcurs de el la competițiile de alergare să vină în sprijinul copiilor bolnavi de cancer, alături de Asociația Little People.

Astfel, și-a pus în plan să alerge peste 200km la mai multe competiții, la care se vor adăuga sutele de km alergați pentru antrenament, dar cel mai îndrăzneț gând este:

ideea de a participa la o cursă de 42km și de a reuși să termin cu bine. 

Baneasa Winter Trail Race Finish salut-zimnicea.ro

Competitiile la care și-a propus să participe sunt:

 • Maratonul Nisipului Constanta, 25.03.2018 – 10km;
 • Bucharest 10k&Run family, 01.04.2018 – 10km;
 • Maratonul International Cluj, 15.04.2018 – 21km;
 • Brasov Marathon, 21.04.2018 – 21km;
 • Ecomarathon Moeciu de Sus, 05.05.2018 – 14km;
 • Bucharest Half Marathon, 13.05.2018 – 21km;
 • Maratonul International Brasov , 20.05.2018 – 21km;
 • Retezat Sky Race Cheile Butii, 16.06.2018 – 28km
 • Maratonul Olteniei Ramnicu Valcea, 26.08.2018 – 21km;
 • Bucharest Marathon, 14.10.2018 – 42km.

Marius Pancu la Bucharest 10k&Run Familly:

Hai să strigăm cu toții … FUCK CANCER!!!

Ajută-l pe Marius și asociația pe care o susține să facă în continuare aceste activități superbe

Pentru a reuși să strâng fonduri care să vină în ajutorul copiilor bolnavi de cancer, am creat o pagină de fundraising, unde, cei care doresc să facă o faptă bună, pot dona aici.

Orice donație, oricât de mică, poate susține activitatea și aduce zâmbetul pe fața unui copil bolnav.

Pe lângă actul de caritate pe care îl fac pentru susținerea activităților Asociației Little People 

 • suport pentru adolescenții si tinerii supravieţuitori de cancer (Clubul Temerarilor)
 • suport informațional aparținătorilor
 • proiecte de renovare și dotare camere de joacă și terapie
 • suport psiho-social pentru copiii și adolecenții din 10 secții oncopediatrice din România și Republica Moldova.

Doresc să promovez un stil de viață activ, în care sportul trebuie să devină un mod de viață pentru fiecare.

(Marius Pancu)

Medalii marius pancu salut-zimnicea.ro

Editor: Adrian Bulibasa

Alte articole interesante pe Salut-Zimnicea.ro

 

Da si tu un Like si da-i share cu prietenii
38

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *