Zimnicea Debate Club

Zimnicea Debate Club

Ultimul update: Iulie 2018

Clubul Zimnicea Debate Club

Ce Este un Club de Dezbateri în Primul Rând?

Clubul de dezbateri reprezintă locul în care debaterul deprinde toate noțiunile necesare practicării acestui sport.
Activitătile de debate și public speaking sunt activităti educaționale care necesită pregătire, lucru în echipă și efort consistent.

Prin urmare, membrii clubului trebuie încurajați să se intalnească periodic (săptămanal sau la două săptămani), și nu să se limiteze la câteva întâlniri ad hoc, înaintea unor competiții.

Scopul acestor întâlniri poate varia, de la pregătire în echipă (traininguri, documentare, brainstorming), la runde de dezbateri “amicale”, la socializare.

Fiecare club face recrutări după propria politică, generând noi memmbrii care după o serie de traininguri, intră în contact și cu segmentul competițional al comunității.

Sursa; Ardor Muntenia

Cum a Apărut Zimnicea Debate Club?

Zimnicea Debate Club a fost adus la viață în 2014 de către excelenta profesoară de Limbă și Literatură de la Liceul Teoretic Zimnicea, Slobozeanu Raluca.coordinator si trainer la zimnicea debate club

Totul a început cînd Raluca a descoperirit dezbaterile academice în urma participării la concursul național, pe acea vreme, acum devenind olimpiada,

Zimnicea Debate Club este afiliat la Ardor Muntenia,  aceasta este o entitatea non-guvernamentală care gestionează activitatea de dezbateri în spațiul geografic al regiunii istorice Muntenia.

Viziunea noastră presupune o societate românească în care dialogul deschis, transparența, gândirea critică și opiniile argumentate corect sunt o normalitate. (Ardor Muntenia)

Dacă vrei să aflii mai multe despre Ardor Muntenia, fă click aici.

Cu ce Scop ai Creat Acest Club?

S-a născut din dorința mea de a oferi elevilor zimniceni o activitate de educație nonformală deosebită, extrem de apreciată în special la nivel internațional. (Slobozeanu Raluca)

Acest club va ajuta membrii sa își dezvolte abilitătile precum:

 • Argumentare/contraargumente
 • Gândire critică
 • Public speaking
 • Muncă în echipă
 • Documentare
 • Analiză
 • Și multe, multe alte calități extraordinare care cu greu le poți dezvolta de unul singur dacă nu participi la grupuri de genul ăsta

Rolul acestui club este esențial pt a forma niște cetățeni activ implicați în viata sociala, informați, capabili să își formeze opinii despre ceea ce se întâmplă în jurul lor.

Cu o cultura generală bogată, având cunoștințe din numeroase domenii precum relații internaționale, societate, educație, economie și multe altele.

Când vă Întâlniți ca Grup?

membrii clubului de dezbateri de la zimnicea

Întâlnirile de club au loc o dată pe săptămână, mai precis: JOIA

Ne reunim câteva ore bune precum și de câte ori este nevoie atunci când avem competiții, fiecare elev din cei 30 care activează acum.

Dacă vrei să aflii detalii mai concrete intră în contact cu Raluca și ceilalți membrii deosebiți ai Zimnicea Debate Club pe Grupul lor de Facebook. Sunt 100% sigur că te vor informa cu mare plăcere.

Despre ce Vorbiți sau ce Anume Discutați la Întâlniri?

discutii la reuniunile de grup zimnicea debate club

 Întâlnirile noastre constau în traininguri pe diferite teme susținute de mine (Slobozeanu Raluca)

Aceste teme la care Raluca se referă, include printre altele şi:

 • Rolurile vorbitorilor
 • Stil
 • Construcție de caz
 • Structura argumentelor în meciuri impromptu pe diferite teme.
  • Se referă la cazuri construite în decursul unei ore pe moțiuni date pe loc, fără acces la internet exploatând cunoștințele din domeniul moțiunii respective, selecții pt competiții etc

Wow … super interesant! Numai gândindu-mă la cele scrise aici mi se accelerează pulsul Vreau și eu să fiu parte din acest grup 🙂

Ce Mândrii Aveți ca Grup? Ați Câștigat Ceva Premii?

First Open Zimnicea Debate Club runda II semifinale

La nivel de echipe, Zimnicea debate Club a obținut calificarea la faza națională de doua ori în cadrul competiției Tinerii Dezbat. 

Află aici mai multe despre această competiție.

De asemenea, numeroase break-uri la arbitri, adica au arbitrat în fazele superioare în ultimii doi ani la toate competițiile naționale.

Cam atât la nivel de echipe!

Locuri fruntașe am obținut la nivel de vorbitori la Saint George City of Debate în 2016 locurile 13, 23 și 46 din 300 și ceva de vorbitori.

Clubul de dezbatere zimnicea la competitia st george

Impresionant pentru un grup așa de tânăr. Tânăr în sensul că Zimnicea Debate Club este totuși un club nou în acest fel de competiții.

Clubul de Dezbateri din Zimnicea la Ştiri

Activitățile acestui grup nu au trecut fără să fie observate. O echipă de la MediaSud au adus în fața camerelor PRIMA COMPETIȚIE INTERNĂ organizată de club la Liceul Teoretic Zimnicea.

Click pe imagine pentru a vedea video

slobozeanu raluca prima competitie interna a zimnicea dabate club

Sursa:MediaSud

Ultimezele retușuri …

Mi se pare excelent ce fac acești tineri la acest Club. Să nu mai zic că Raluca și celelalte persoane implicate sunt niște SUPER-STARURI !

De ce?

Pentru că au o inimă așa de mare încât de multe ori își sacrifică PROPRIUL TIMP LIBER pentru a sta cu acești copii minunați pentru a le oferi o șansă mai bună în viață.

Raluca este excelentă în ceea ce face. Este clar că este un lider și ca acești tineri o respectă enorm pentru ceea ce face pentru ei,

Deasemenea, Raluca este foarte calicată în acest teren, ea participând la numeroase Traininguri organizate de ARDOR Muntenia precum și la doua tabere de dezbateri Masterclass Debate și Tabăra de Leadership pt Profesori și Instructori de Debate.

Acesta este un club extraordinar și la care aș fi vrut enorm să particip dacâ ar fi fost posibil pe vremea când eu încă eram la Zimnicea.

Totuși sunt extrem de bucuros că pot susține acest club de la distanță prin a-l promova de fiecare dată când îmi esre posibil.

Dar tu? Ești în Zimnicea și vrem să participi? Super … asta este ATITUDINEA pe care vreau sa o văd. Atunci intră în contact cu Zimnicea Debate Club pe Facebook sau lasă-ne un mesaj aici nouă și îți vom răspinde ASAP

Te așteptăm să participi, implică-te ori cu Raluca și toți membrii Zimnicea Debate Club ori cu mine, Adrian, aici pe Salut-Zimnicea.ro

 

Interesant de citit

==>  4 Pași Pentru a Crea un Articol de Blog-Nivel Ninja

==> Clubul Copiilor Zimnicea

Creat pentru Salut-Zimnicea.ro de: Slobozeanu Raluca / Editor: Adrian Bulibasa